Mida laste riiete suurused tähendavad?


 Eestis pisut võõrastav, aga välisriikides on väga levinud, et alla 3 aastaste laste vanust märgitakse kuudes, mitte aastates. Näiteks on kombeks öelda 1 aasta ja 6 kuu vanusele lapsele hoopis, et laps on 18 kuune. See kajastub ka riiete suuruse mõõtmises alla 2 aastastele:


Suurus sildil (kuudes) Suurus cmVanus (kuudes)
Enneaegnealla 50
Vastsündinu500
3560-3
6623-6
9686-9
12749-12

188012-181a kuni 1a 6k
248618-241a 6k kuni 2a


Märgitud suurus on maksimum suurus, kui vanust ei ole lisatud

✅ Mis vahet on suurusel "3" või "3T"?

"T" tähendab "Toddler" (väikelaps) ehk laps, kes kannab mähkmeid. Suurused 2T, 3T, 4T, 5T. Number tähendab vanust. Tavaliselt on "T" mudelil pepuosa suurem, et mahutada mähet. Samas saab see tähendada ka mingit muud teatud mudelile teatud muudatust. Seega tasub uurida täpseid lapse mõõte, et riideese lapsele selga sobiks.
Suurus ilma täheta - 2, 3, 4, 5, 6 on "Child" ehk lapse suurused.

✅ 18-24 kuud ja 2T on samale lapse kaalule, aga 2T on pikemale lapsele.
✅ 4T ja 4 on samas kaaluvahemikus, aga 4 on 5 cm pikemale lapsele.
✅ 5T ja 5 on samale kaalule, aga erineva pikkustega lastele.

✅ Tavaliselt on ujumisriided, kostüümid (nt multifilmi kangelaste kleidid ➡ Printsess Elsa) ja ööriided 1 suurus väiksemad, kui suuruses kirjas, seega tasub need riided osta 1 number suuremad, või isegi ka 3 numbrit suuremad on asjakohane.


"Item Description" vajuta "View All" seal on tavaliselt kirjas info suuruste kohta:






Kleidil on selline klassikaline suuruste tabel:


👗Isegi kui kaubal on juures suuruste tabel, võib suurus reaalsuses erineda (seda võib ette tulla mistahes netipoest tellides, ei ole AliExpressiga kuidagi seotud). Kui sulle ostjana tundub, et tahaksid lisainfot ja tekib tunne, et kas ikka vastab suurusele, siis hilisemate vaidluste ära hoidmiseks, tee päring ka müüjale, et lapse pikkus x cm, vöö ümbermõõt y cm jne muud mõõdud, mis selle riideeseme ostmiseks vaja ja küsi müüjalt, mis suurust ta soovitaks osta. Siis on selgelt olemas vastus ja kui peaks midagi olema siiski kohale jõudes kaubal "viga" ja asi peaks päädima "Open Dispute"-ga, on olemas selleks kõik tõestusmaterjalid.

👗Siiski peab arvestama, et kauba õmblemisel on siiski lubatud 2 cm erinevus.