Bambuse aktiivsüsi AliExpressist

AliExpress pakub erinevates suurustes
aktiivsöe pakke, mis on tippkvaliteediga, nii peeneks jahvatatud nagu must tolm. 250g on ca 15€ (uuri siit) ning on toidu kategoorias oma puhtuse astmelt. Pakk aktiivsöega on hermeetiliselt suletud ning pakitud kaitstult mullikilesse. Paki saabumine jälgitava saatmisega ca 20 päeva ringis.

Kas teadsid, et aktiivsütt kasutatakse ka toiduvärvina ning sellega hiilgab Eestis juba tanklakett Statoil, kes pakub klientidele musta burgerit. Nad kasutavad selle värvimiseks ka sütt ning see lisaaine ei ole üldsegi mitte kahjulik, nagu tavaliselt lisandid on, vaid aitavad just söödud maispala seedida 😛


Suve trend välismaal on valmistada musta jäätist, mis värvitakse ka söega.

Aktiivsüsi on põhimõtteliselt maitsetu. Selleks, et söest saaks aktiivsüsi kasutatakse eri tehnoloogiat, see ei ole sama süsi, millega vorste gillitakse.

🎱 Aktiivsütt saab kasutada näomaskide tegemiseks, sobib ka vesi + aktiivsüsi, teeb naha meeldivalt pehmeks. Vähendab aknet ja rahustab nahka.

🎱 2-3 korda nädalas sobib aktiivsöega pesta ka hambaid. Tegemist on abrasiivse ainega, seetõttu mitte rohkem. Kui kohvi või teed ei tarbi, on aktiivsöega pestes näha kiirelt ka hambaid valgendav efekt. Hambad saavad mõnusalt puhtaks. Aktiivsütt saab maitsestada hammaste pesuks näiteks kuhjaga teelusika aktiivsöe kohta 2 tilga ❄rohemündi eeterliku õliga (saab siit). Maitse on sama mõnus nagu spearmindi Orbiti nätsul, aga tervisele parem, sest saab hoiduda ⛔ aspartaatidest (nt E951)

🎱 Aktiivsüsi seob mürke ja transpordib need ohutult kehast välja, efektiivne keha puhasti, sobib kasutada igapäevaselt 1-2 teelusikatäit, lihtsalt suhu pannes ja vett peale juua. Teeb seedimise väga korda, eriti kui seedimine on nõrk ja esineb mitmeid allergiaid. Aktiivsütt kasutatakse ka pohmaka"rohuna" ning kõhulahtisuse ja muude kõhuhädade korral. Kui kõht on kinni, siis 24 tunni sees võttes 1-2 teelusikatäit aktiivsütt rohke veega paneb paksema kraami mugavalt läbi käima. Normaliseerib kõrget kolesterooli taset.
Ehk seetõttu peatakse aktiivsütt ka vananemisvastaseks aineks, sest hea tervis on korrelatsioonis seedeelundkonna efektiivse toimimisega.

Aktiivsütt saab ka ise kapseldada, kapsleid saab AliExpressist siit

🎱 Veel üks aktiivsöe unikaalsemaid kasutusviise on kodu puhastamisel hallitusseenest ning see puhastus aitab kaasa ka sellele, et hallitus tagasi ei tuleks. Sama mõju on aktiisöel ka organismi sees.

Must latte


Allikad:
Aktiivsöest siin, siin, siin, siin ja siin
Must jäätis siin
Statoili must burger siin