Rohelised valguslahendused ööseks

Rohelised ööd ehk pisikesed "mõttetud" ja odavad vidinad, mis elu väga mugavaks teevad...

Roheline lamp kööki pistikusse. Suht kentsaka välimusega Michelini mehikese moodi paksuke, aga jällegi 3W lahendus LEDina (LINK) ning ülimugav, kui soovida tulla öösel kööki vett jooma, näeb kasutada väga mugavalt nii temperatuuri reguleerimisega veekeedukannu (kui soovida juua kehasooja vett) või kraani või mis iganes veepuhastuskannu vett, näeb nii klaasi kui kõike muud köögis, samas ei ärrita silmi ja keha üles. Pärast hea edasi magama minna. Roheline kuma, kui peaks paistma magamistuppa, ei häiri absoluutselt.

Lamp on sellel müüjal adapteriga (kuigi adapter tähendab tavaliselt kehvemat lahendust, siis sellel juhul pole kurtmiseks põhjust, originaal on siis UK pistikusse sobiv), aga see sobib lambiga kokku oivaliselt ning lambil on ka lüliti, väga mugav kasutada. Magama minnes, päeva lambid kustu ja roheline öö lamp mugavalt klõpsti põlema. Valguslahendus AliExpressist - üliodav investeering. Pildil paistab valgus väga lokaalne, tegelikult kumab ilusti ühtalselt laiali.






Roheline pirn valguslahendus vannituppa.
Kui öösel tuleb vetsu häda peale ja kenasti vannitoas tuli põlema panna, viib see lausa une ära või kiirgab silma nii, et pole mõnus. On olemas selline lahendus, et lasta panna lakke lisalamp ja seinale lisa lüliti ning lampi paigaldada roheline pirn, 3W LED (standard keere ka pirnil E27) on täpselt paras, ei hakka öösel silmadele, aga kõik on ilusti näha, lamp võib põleda kogu öö, roheline vannitoa kuma ei sega ka magamist. 
Boonusena näevad ka väiksemad pereliikmed, kuhu minna, kui häda kimbutab. Üli lihtne ja lollikindel lahendus. Eestis on rohelised lambi pirnid kergelt öeldes hinge hinnaga, AliExpressist telli aga palju jõuad ja seda sentide eest, väga korralikuks on osutunud need (LINK). Pildil paistab valgus väga lokaalne, tegelikult kumab ilusti ühtalselt laiali.




Roheline valgus on väga mugav ka beebidega tegelemiseks pissistamise valdkonnas, ei erguta üles ja saab asjad potil ära aetud (tehniliselt käib nii, et emme läheb potile ning beebi on kaasas, kes teeb ka oma häda ära ning magama tagasi, ei mingit mähkmetega jamamist ja lapse pepu nahk alati ideaalses korras).
Mõningaid nippe öösel, kuidas aru saada, et beebi soovib pissida?
- öine imetamine lõppeb, aga beebi niheleb edasi, pissihäda
- beebi niheleb, emal ka pissihäda, võtab beebi kaasa potile ja imetab potil, lapsel vallandub piss (piss püütakse vetsupoti ees olevasse ämbrisse)
- kuni 4 elukuuni pissitamine kõige lihtsam, sest beebi on veel lõtv.
- pärast 4 elukuud beebi võib veits "streikida" (hakkab lihaseid kasutama enda püstiajamiseks istuvast asendist), mööduv faas, tavaliselt imetamine, aitab lõdvestuda.


Laste sünnist pissitamine parim raamat, väga lihtne ja ladus lugemine inglise keeles
Diaper Free : The Gentle Wisdom of Infant Hygiene (LINK) [veebipoes tasuta saatmine üle maailma, poe asukoht UK, tolliga jamama ei pea], veebist uurimiseks on see inglise keeles "Elimination Communication", eesti keeles "laste pissitamine sünnist". Tasuta e-raamat. Mugavam protseduur, kui mähkmete kasutamine. Nagunii, kui ise öösel pissil käia, võib ju beebi/mudilase kaasa võtta, lapsel puhtam olla.


On olemas ka patareidel ja anduritega öölambid WCs kasutamiseks, aga need on kordades tüütumad kasutada, esiteks on need rasked, andur lülitab end täpselt "valel" ajal välja ja lähevad kergesti katki ka.
Nt neid WC prillalaua lampe saab kasutada ka seinal: